SOS WINEGRET
Gdy moja zielenina nie wygląda już tak świeżo jak po zakupie-przerabiam ją na winegret.Wlewam do szczelnie zamkniętego słoiczka i przechowuję w lodówce-sos do sałatki mam zawsze pod ręką.
SKŁADNIKI:
- 1 szkl.oleju rzepakowego
- 1/4 szkl.wody
- 1 łyżka octu winnego(u mnie jabłkowy)
- 1,5 łyżki płynnego miodu
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
- gałązki kopru i pietruszki.
Wszystkie składniki umieściłam w wąskim -wysokim naczyniu i zmiksowałam blenderem. Przelałam do szczelnego pojemnika.Przechowuję w lodówce.



Komentarze
Prześlij komentarz