SOS WINEGRET


Gdy moja zielenina nie wygląda już tak świeżo jak po zakupie-przerabiam ją na winegret.Wlewam do szczelnie zamkniętego słoiczka i przechowuję w lodówce-sos do sałatki mam zawsze pod ręką. 





SKŁADNIKI:

  • 1 szkl.oleju rzepakowego
  • 1/4 szkl.wody
  • 1 łyżka octu winnego(u mnie jabłkowy)
  • 1,5 łyżki płynnego miodu
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
  • gałązki kopru i pietruszki.

Wszystkie składniki umieściłam w wąskim -wysokim naczyniu i zmiksowałam blenderem. Przelałam do szczelnego pojemnika.Przechowuję w lodówce.

Komentarze

Popularne posty