SAŁATKA Z SURIMI
Znalazłam ten przepis już długi czas temu w jednej z gazetek do których swoje przepisy przesyłają czytelnicy.Zrobiłam ją na imieniny męża-od tamtej pory jest prawie na każdej naszej imprezie-goście się nią zajadają.Dziś mnie na nią "naszło" choć żadnej konkretnej okazji niema-a może jest?Okazją niech będzie Środa!Każdy pretekst jest dobry by zjeść coś smacznego☺
- 2 opak.surimi(paluszków krabowych)
- pęczek koperku
- 150 g.ryżu
- 1 zielony ogórek
- 1 puszka kukurydzy
- 1 ząbek czosnku
- kilka kropel soku z cytryny
- ok. 200 g.majonezu
- sól i pieprz do smaku
Surimi kroję w szersze plastry.Ryż gotuję w osolonej wodzie,przelewam zimna wodą i odsączam.Koperek drobno siekam.Obrany ogórek kroję w drobną kosteczkę.Wszystkie składniki wkładam do miski,dodaję osączona kukurydzę i majonez.Doprawiam sola,pieprzem,sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Całość dokładnie mieszam.Sałatkę serwuję schłodzona.Smacznego!



Komentarze
Prześlij komentarz