PASTA JAJECZNA
Naszło mnie dzisiaj na pastę jajeczną.Przepis oczywiście nie jest skomplikowany i bez wątpienia większości osób dobrze znany.Każdy ma jednak jakiś składnik-ten który sprawia,że to właśnie jego pasta jest tak smaczna.Moim tajnym składnikiem,który zaczęłam dodawać od niedawna i nigdy nawet nie pomyślałabym,że pasuje do jajek jest : maggi w płynie.Sami oceńcie czy warto!
SKŁADNIKI:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- szczypiorek
- czerwona cebula lub cebulka od szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- do smaku:sól,pieprz i maggi w płynie
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ścieram na tarce na grubych oczkach.Szczypior i cebulkę drobno kroję.Dodaję majonez i doprawiam do smaku solą,pieprzem i maggi.Dokładnie mieszam i już po chwili zajadam się pastą.Smacznego!



Komentarze
Prześlij komentarz