PASTA JAJECZNA

Naszło mnie dzisiaj na pastę jajeczną.Przepis oczywiście nie jest skomplikowany i bez wątpienia większości osób dobrze znany.Każdy ma jednak jakiś składnik-ten który sprawia,że to właśnie jego pasta jest tak smaczna.Moim tajnym składnikiem,który zaczęłam dodawać od niedawna i nigdy nawet nie pomyślałabym,że pasuje  do jajek jest : maggi w płynie.Sami oceńcie czy warto!



SKŁADNIKI:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • szczypiorek 
  • czerwona cebula lub cebulka od szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • do smaku:sól,pieprz i maggi w płynie


PRZYGOTOWANIE:

Jajka ścieram na tarce na grubych oczkach.Szczypior i cebulkę drobno kroję.Dodaję majonez i doprawiam do smaku solą,pieprzem i maggi.Dokładnie mieszam i już po chwili zajadam się pastą.Smacznego!

Komentarze

Popularne posty