Chrupiące gofry
Dojechała nowa gofrownica☺Nadszedł czas próby!Nowy nabytek ma 1000 W-stara miała mniejszą moc.Różnicę można było poczuć od razu.Gofry przygotowane w gofrownicy o wyższej mocy smakowały jak te którymi zajadaliśmy się nad morzem-były chrupiące.Podałam je posypane cukrem pudrem ale można również serwować je z bitą śmietaną,konfiturą czy polane polewą-a i bez żadnych dodatków są wyborne!
SKŁADNIKI:
200 g. margaryny do pieczenia
1 łyżka cukru
0,5 opak.cukru waniliowego
4 jajka
200 g. gęstej-kwaśnej śmietany
2 pełne szklanki mąki
do podania: cukier puder,dżem,konfitura,bita śmietana,polewa czekoladowa lub owocowa
PRZYGOTOWANIE:
Miękką margarynę utrzeć z cukrami na gładką masę.Dodać jajka,dokładnie wymieszać.Wlać śmietanę i znów wymieszać.Na końcu dodać mąkę.Wszystkie składniki wyrobić na gładkie jednolite ciasto.Smażyć w nagrzanej gofrownicy.Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego.



Komentarze
Prześlij komentarz